Acrylastic 6cm.x4,5m. BSN Medical Kleefbandage

Compressie- en steunverbanden worden veelal aangelegd voor een langere periode, hetgeen huidreacties tot gevolg kan hebben. Dankzij de speciale huidvriendelijke kleeflaag, beschikt Acrylastic van BSN Medical over alle eigenschappen die aan dergelijke windsels worden gesteld.
BSN Medical Acrylastic is een huidkleurig, in de lengte rekbaar windsel dat bestaat uit 100% katoen. De maximale rek van het windsel bedraagt 60% (korte rek). Het elastische materiaal is nauwsluitend te modelleren, zelfs om de meest gewelfde en onregelmatige lichaamsdelen.
Acrylastic heeft ingeweven kettingdraden die zorgdragen voor een duurzame, krachtige ondersteuning en compressie. Ook na langdurig gebruik blijft de elasticiteit behouden. Acrylastic verbanden kunnen eenvoudig en snel worden aangelegd en bieden een betrouwbare fixatie die niet verschuift.De kleeflaag garandeert een bijzonder huidvriendelijke kleefkracht die zeer duurzaam is. Ook een gevoelige huid kan Acrylastic probleemloos verdragen. Acrylastic laat zich bovendien vaneen zeer behaarde huid pijnloos verwijderen. Het oppervlak van Acrylastic is waterafstotend. Omdat het verband geen stralingsabsorberende bestanddelen bevat, hoeft Acrylastic tijdens röntgenologisch onderzoek of bestralingstherapieën niet te worden verwijderd. Indien gewenst kan Acrylastic in de autoclaaf worden gesteriliseerd. Bovendien is het verband makkelijk af te rollen en 3 jaar houdbaar.

T O E P A S S I N G E N
- als compressie-, steun- of ontlastingsverband voor letsels aan kapsels, spieren en gewrichten- als functioneel steun- en ontlastingsverband, bijvoorbeeld na distorsies, luxaties, pees- en spieraandoeningen en ter voorkoming van blessures (intapen)- als redresserend verband voor het corrigeren van de lichaamshouding- als functioneel immobilisatieverband, bijvoorbeeld bij een sleutelbeenbreuk of na de verwijderingvan gipsverband- als compressieverband ter verbetering van de terugstroom bij insufficiëntie van het veneuze enlymfatische systeem- als compressieverband- als huidbeschermende onderlaag bij functionele verbanden met niet-elastische chirurgische tapes(bijvoorbeeld Leukotape)