Bauerfeind MyoTrain | Bovenbeen Bandage

Acute behandeling van het bovenbeen
Door het schuine verloop van de apart instelbare klittenbanden oefent de actieve Bauerfeind MyoTrain bandage een exacte compressie uit op de spieren. Direct na de blessure kan de betreffende plaats door de toepassing van de acute pelotte gericht worden gecomprimeerd om een bloeding te stoppen of een bloeduitstorting te beperken. De grotere, functionele pelotte met de lengtegroeven stimuleert de lymfeafvoer en vermindert zwellingen, oedeem en hematomen. Bij een gevorderde revalidatie en ter voorkoming van blessures kan de bandage ook zonder pelotten worden gedragen.
Tapen zonder hulp
De actieve Bauerfeind MyoTrain bandage werkt volgens het principe van een tapeverband. De bandage vermindert pijn, versnelt het genezingsproces en voorkomt ook een nieuwe blessure. De hoogwaardige materialen zijn duurzaam, ademend en huidvriendelijk. Aangezien de bandage zonder hulp eenvoudig kan worden aan- en uitgetrokken, is de MyoTrain een praktischer en duidelijk hygiënischer alternatief voor een tapeverband.
Indicaties  Bauerfeind Myotrain:- Spierletsel aan het bovenbeen, m.n. spierknopen, verrekkingen en spierscheurtjes- Preventie van recidiven- Spierkneuzing- Ondersteuning tijdens de nabehandeling van spierletsel
Kenmerken  Bauerfeind Myotrain:- Anatomisch gevormde bandage met siliconen pelotten en gereduceerde compressie aan de uiteinden, deze zorgen voor een optimale pasvorm en uit stekend draag comfort.- De beide pelotten (acute en functio nele pelotte) zijn naar keuze inzetbaar; MyoTrain kan ook zonderpelotten worden gedragen.- Het klittenbandsysteem vereenvoudigt het aan- en uittrekken en garandeert een individueel instelbare compressie .
Werkingsmechanisme  Bauerfeind Myotrain:- MyoTrain werkt volgens de principes van een tapeverband met compressie.- Onmiddellijk na het letsel kan de kleinere acute pelotte de gekwetste plek gericht comprimeren omde letselschade te beperken en de herstelperiode te verkorten.- De grotere functionele pelotte comprimeert de omgeving van het letsel om eventueel oedeem teminimaliseren.- Lengtegroeven in de oppervlaktestructuur van de functionele pelotte bevorderen de lymfedrainage.- MyoTrain reguleert de spiertonus en voorkomt recidief letsel .
Maat: