Brace Patella | Bauerfeind GenuPoint

De Bauerfeind GenuPoint patella brace is te gebruiken bij onder andere een kniepeesontsteking, Jumpers knee en de ziekte van Osgood Schlatter. De kniepeesbandage bestaat uit huidvriendelijk materiaal, gecombineerd met een fijn en niet irriterend klittenband. Door de perfecte pasvorm van de GenuPoint blijft deze tijdens het bewegen altijd opde juiste positie zitten. De GenuPoint is verkrijgbaar in drie maten.  Universeel voor links of rechts.

Indicaties
Vermindert pijn bij:
- Kniepeesontsteking
- Jumper's knee
- Osgood-Schlatter  

Knieklachten zijn, na nek- en rugklachten, de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. De incidentie van alle knieklachten bedraagt 13,7 en de prevalentie 19,0 per 1000 personen per jaar. De incidentie van knieklachten bij kinderen van 5 tot 14 jaar is 11 per 1.000 patiënten per jaar. In de leeftijdscategorie 15 tot 24 jaar is de incidentie bij jongens 17 en bij meisjes 13 per 1.000 patiënten per jaar.
De meest gestelde diagnosen bij kinderen en adolescenten zijn aandoeningen aan de voorzijde van de knie, zoals het patellofemorale pijnsyndroom, de  jumpers knee  en de ziekte van Osgood-Schlatter.
Osgood-Schlatter Pijnklachten van de knie bij kinderen en adolescenten doen zich in de meeste gevallen voor aan de voorzijde van de knie. Bij de  ziekte van Osgood-Schlatter  is de pijn gelokaliseerd ter hoogte van de tuberositas tibiae, waar ook een zwelling kan ontstaan. De aandoening is gerelateerd aan de groeispurt en komt vaker voor bij actief sportende kinderen en dan vooral bij jongens. Verondersteld wordt dat de aandoening het gevolg is van herhaalde tractie van de patellapees ter hoogte van de tuberositas tibiae. Het  patellofemorale pijnsyndroom  komt vaker voor bij meisjes  en gaat gepaard met kniepijn achter, onder of rondom de patella. De aandoening komt soms dubbelzijdig voor. De pijn is vooral aanwezig tijdens en na belasting (sport of traplopen) en bij zitten met gebogen knieën.
Jumper's knee
De  jumper's knee  is een blessure van de knie, waarbij de patellapees is aangedaan. Patiënten geven aan dat de pijn gelokaliseerd is aan de voorzijde van de knie, veelal na belasting. De aanhechting van de patellapees. Sportbeoefening waarbij veel gesprongen wordt (zoals volleybal of basketbal), is veelal verantwoordelijk voor het ontstaan ervan. De jumpers knee heeft in principe een gunstige prognose. Bij atleten kunnen echter langdurig milde klachten blijven bestaan.