BSN Optiplaste-C 6cm.x 4,5m. kleefbandage

De hoge kwaliteit van het dragermateriaal en de betrouwbare kleefkracht maken Optiplaste-C bij uitstek geschikt voor steunverbanden waarop grote krachten worden uitgeoefend en voor verbanden die voor langere tijd worden aangelegd. Optiplaste-C is een huidkleurig, 100% katoenen windsel, met een maximale rek van 60% in de lengte. Dankzij de ingeweven kettingdraden biedt Optiplast-C een duurzame en krachtige ondersteuning en compressie, waarbij een geringe rustdruk wordt gekoppeld aan een hoge werkdruk.
Optiplaste-C laat zich uitstekend naar de lichaamscontouren modelleren en verschuift niet. De conventionele zinkoxide-rubber kleeflaag garandeert een directe en langdurige betrouwbare kleefkracht. Optiplaste-C is makkelijk af te rollen en is waterafstotend. Omdat Optiplaste-C geen stralingsabsoberende bestanddelen bevat, hoeft het verband niet te worden verwijderd bij röntgenologisch onderzoek of bestralingstherapieën. Bovendien kan Optiplaste-C worden gesteriliseerd.

Toepassingen BSN Optiplaste-C:
- als duurzaam compressieverband- als steun- en ontlastingsverband voor spieren, kapsels en gewrichten- voor het functioneel tapen ter behandeling en voorkoming van verwondingen aan spieren, kapsels en gewrichten- als functioneel inmobilisatieverband, bijvoorbeeld na een sleutelbeenbreuk of na de verwijdering van een gipsverband- als redresserend verband voor het corrigeren van houding of posities van het lichaam