Compressiekousen | Rel-Sport Wit

Het blijkt dat voor een goed herstel na sporten compressiekousen het beste anderhalf tot twee uur na de inspanning het kunnen worden gedragen. Hiervoor kunt u het beste de Medilast compressiekous Rel-Sport gebruiken. Bij onderbeenproblemen bijvoorbeeld als shin splints (ontsteking van het scheenbeenvlies) en verkrampingen van de kuit werken de kousen curatief én preventief. Omdat de kuit compact wordt gehouden, is er bij de landing minder sprake van zijwaartse trilling. Als gevolg hiervan is er dan ook minder sprake van tractie van de kuitspier aan het scheenbeenvlies en de achillespees. Bij kuitrupturen worden de wondranden goed aaneengesloten gehouden, waardoor er minder kans is op littekenvorming.
De voetzool van de kous is voorzien van een dubbele weeflaag. De eerste laag absorbeert het zweet van de huid en de tweede laag verdampt het zweet uit de eerste laag.Kenmerken van de Medilast Rel-Sport Compressiekous:
- Fijn geweven zonder plooien. - Versterkte neus. - Enkel bescherming. - Compressie rond de Achillespees zijwaartse om trillingen te Minimaliseren.- De voetzool is aan de binnenkant gewatteerd en non-slip aan de buitenkant.
Samenstelling: 88% polyamide, 12% Elastan De Medilast Rel-Sport Compressiekousen zijn verkrijgbaar in de maten: S, M, L, XL.