Compry Cool Cryo Systeem Solo Unit Herzog

Het Herzog Compry Cool Cryo Systeem combineert compressie met koude therapie.

Cryo Compressietherapie versnelt de genezing van beschadigd weefsel, reduceert pijn waardoor minder medicatie noodzakelijk is, vermindert de zwelling en stopt de ontstekingsreactie. De ultieme oplossing voor pijnreductie, blessurebehandeling en revalidatie na een chirurgische ingreep.

Het Compry Cool Cryo Systeem is mobiel inzetbaar, bijzonder handzaam, simpel in gebruik en heeft een uitermate gunstige prijs- kwaliteitsverhouding.

Vul de ijscontainer met ijs en water, bevestig de aan- en afvoer slang zowel aan het apparaat als aan de bandage, stel de hoeveelheid compressie en temperatuur in en het systeem is klaar voor gebruik. De bandages dienen apart besteld te worden en zijn niet bij de prijs inbegrepen! Het apparaat is ook geschikt voor warmtetherapie.

Het Herzog Compry Cool Cryo Systeem pompt ijskoud water door de manchet/bandage met directe pijnreductie als gevolg. Daarnaast kunnen diverse compressieniveaus worden ingesteld tussen 15 en 75mmHg. De druk kan als constant of intermitterende druk worden ingesteld. Constante druk zorgt ervoor dat de zwelling stopt, terwijl intermitterende compressie de zwelling laat afnemen. Het is zelf mogelijk de temperatuur van het circulerende water te beïnvloeden door de pompsnelheid en pompduur in te stellen. Dit maakt het systeem bijzonder veilig en geeft de gebruiker de noodzakelijk controle over temperatuur en hoeveelheid compressie. Als extra veiligheid schakelt het apparaat zich automatische na 20 minuten uit.

Het Compry Cool Cryo Systeem is mobiel inzetbaar met de oplaadbare accu en functioneert ook via het lichtnet. De goede isolatie waarborgt een optimale koelende werking tot wel 6 uur en de bijgeleverde oplaadbare accu stelt het systeem ook in staat om tot wel 6 uur onafhankelijk van het lichtnet inzetbaar te zijn.

Indicatie voor gebruik van het Compry Cool Cryo Systeem zijn onder andere:

  • zwellingen
  • verstuikingen
  • kneuzingen
  • spierletsel
  • chronische gewrichtsaandoeningen

Naast het enkelvoudige Compry Cool Cryo Systeem van Herzog (solo unit) is er ook een dubbel Compry Cool Cryo Systeem (dual unit) leverbaar. Het dubbele systeem heeft als voordeel dat twee atleten tegelijk of twee lichaamsdelen zoals beide benen of armen tegelijk behandeld kunnen worden. Bovendien is er een mogelijkheid om koude en warmte therapie toe te passen.