Compry Recovery Herzog

Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel is beter om te herstellen van vermoeidheid, dan passief herstel. Pneumatische compressie, zoals Compry Recovery die levert, is een uitstekende vorm van actief herstel.
Met Compry Recovery heb je die masseur altijd bij de hand; thuis, onderweg of op het sportveld. Het apparaat is licht van gewicht en dus makkelijk overal mee naar toe te nemen.
Compry Recovery biedt je een beter en sneller herstel na inspanningen. Sporters die actief trainen en in wedstrijdverband spelen hebben te maken met spiervermoeidheid. Om het meeste uit een training te halen dient een atleet zo fit mogelijk te zijn, dus zo goed mogelijk te zijn hersteld.

Het Compry Recovery systeem is een zeer nuttig herstelmiddel voor sporters in elke tak van sport, zowel wanneer een atleet optimaal willen herstellen na de training of tussen twee trainingen door, als wanneer een sporter sneller wil herstellen na een blessure.

De werking
Het systeem bestaat uit twee ruime broekspijpen, die ieder zijn opgebouwd uit vier luchtkamers. Deze segmenten worden computergestuurd, pneumatisch opgeblazen van distaal naar proximaal, wat wil zeggen van veraf van het hart naar het hart toe. Precies zoals de sportmasseur ook begint vanaf de enkel en dan naar boven toe werkt. Die pulserende drukopbouw vanaf de voet via de kuit naar het dijbeen is in drie programma's en op vier verschillende compressieniveaus instelbaar. De meest stevige druk is vergelijkbaar met het effect van een diepe massage door de masseur.

Met Compry Recovery heb je altijd die masseur bij de hand: thuis, onderweg of op het sportveld. Het apparaat is lichtgewicht en dus makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Maatvoering:
Geef bij je bestelling aan welke maat je nodig hebt, tot 1.75m lang heb je de maat medium nodig, vanaf 1.75m heb je de maat large nodig.

Functies en studies
Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel is daarin beter om te herstellen van vermoeidheid dan passief herstel. Pneumatische compressie, zoals Compry Recovery die levert, is een uitstekende vorm van actief herstel.

Onderzoek van Hanson et al. (2013) laat zien dat wanneer er na een maximale fietstest hersteld wordt met behulp van pneumatische compressie er significant minder lactaat (melkzuur) in het bloed aanwezig is dan wanneer er passief hersteld wordt.

Wiener et al. (2001) vond dat spiervermoeidheid van de tibialis anterior spier (voorste scheenbeenspier) tussen twee inspanningen significant beter was met behulp van pneumatische compressie.

Naast het effect op het herstel na vermoeidheid, heeft pneumatische compressie ook een positief effect op het herstel van weefselbeschadiging, waardoor Compry Recovery ook zeer nuttig is bij het herstel na blessures, Johansson et al. (1998).

Disclaimer; deze machine werkt met pulserende bewegingen, pneumatisch aangestuurd. Dus niet met ijs! Dit is géén ijscompressiemachine!