Duimbrace Push Sports

De Push Sport duimbrace stabiliseert, ondersteunt en beschermt het middelste duimgewricht, MCP-1. Bij het dragen van de Push Sports duimbrace behouden de duimgewrichten die niet aangedaan zijn hun bewegingsvrijheid. Ook de pols is vrij in haar bewegingen, hierdoor is dit product uitermate geschikt tijden het sporten.
De banden in de Duimbrace Push Sports vangen als het ware de speling door de beschadigde band op. De Duimbrace Push Sports biedt ook bescherming tegen stoten.
De niet aangedane gewrichten van de duim blijven vrij en de banden zijn zo instelbaar dat de duim gewoon kan functioneren.

De handpalm wordt bij de Duimbrace Push Sports vrijgehouden voor eventuele sportattributen en de duimbrace past makkelijk onder skihandschoenen en ook keepershandschoenen

Toepassing Duimbrace Push Sports:
wanneer de gewrichtsbanden aan de binnenkant van de duim zijn aangedaan of geïrriteerd. Bijvoorbeeld de zogeheten skiduim. Als het gehele gewricht aan de basis van de duim pijnlijk is. De Duimbrace van Push Sports zorgt ervoor dat de gewrichtsbanden optimaal kunnen herstellen en dat het gewricht beschermnd wordt tegen herhaling van letsel.

Gebruik de Duimbrace Push Sports bij de volgende indicaties:
(Partiële) ruptuur van het ulnaire collaterale ligament mcp-1 (skiduim)
distorsie van het MCP-1 gewricht
instabiliteit van het MCP-1 gewricht

Gebruik de Duimbrace Push Sports niet als:
de Push Sports duimbrace is niet bedoeld ter ondersteuning van het CMC-1 gewricht, voor klachten aan dit gewricht dient u een andere duimbrace aan te schaffen.

Maatvoering Duimbrace Push Sports:  
(kies Links of Rechts)
Selecteer uw maat en zijde. Juiste maat meet je rond de middenhand, onder de knokkels van je vingers.

  • S : 16 - 19 cm
  • M: 19 - 22,5 cm
  • L : 22,5 - 26 cm

Aandachtspunten bij gebruik van de Push Sports duimbrace:
trek de duimbrace en de banden niet te strak aan. Zorg ervoor dat de duimbrace bij de juiste indicaties gebruikt wordt. Pijn is een waarschuwingsteken! Houdt pijn aan adviseer dan altijd uw huisarts, fysiotherapeut of sportverzorger. Mocht u handschoenen dragen, bijvoorbeeld bij wintersport n.a.v. een skiduim, dan dient de brace onder de handschoen gedragen te worden.
De duimbrace Push Sports kan gewassen worden bij een max. temperatuur van 30 graden, fijne machinewas of handwas. Sluit de klittenbanden voor het wassen ter bescherming van de duimbrace en ander wasgoed. Gebruik géén bleekwater! Droog de duimbrace aan de lucht, niet op een verwarming leggen!