Eeltzalf 50 ml. Rowo

Rowo eeltzalf reduceert sterk vereelte plekken op de huid. De speciale combinatie van werkzame stoffen met een hoog gehalte ureum ( maakt de opperhuid losser en beter permeabel voor huidvoedende stoffen) en allantoïne (helpt de huid vernieuwen en huidirritaties te kalmeren).   Vereelte droge huid met kloofjes wordt bij regelmatig gebruik merkbaar soepeler. Daarbij geeft de créme de huid belangrijke vochtigheid.
Ureum
De ureum in de crèmes breekt een te grote hoeveelheid  verhoornde cellen  af en verhoogt de  wateropname  van de huid.  Door de combinatie van ureum in een crème of zalf blijft de huid soepel en voorkomt u verdere uitdroging. Het wordt gebruikt in een sterkte van vijf en tien procent. Het effect merkt u binnen een paar dagen. Het is belangrijk dit middel regelmatig aan te brengen, minstens tweemaal per dag.  
Allantoïne
Allantoïne werkt als een keratinolytic. Keratine is een eiwit dat je vindt in onze haren en in de bovenste cellaag van onze huid (epidermis).  Allantoïne maakt keratine zacht en week, waardoor de huid beter in staat is om water vast te houden. Dit maakt de huid vochtiger, zachter en soepeler. Ook lost Allantoïne de lijmlaag tussen dode huidcellen op, waardoor de dode huidcellaag verdwijnt en er een zacht, glad en glowy oppervlak ontstaat. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd.
Allantoine is een populair ingredient in beautyproducten omdat het bij een percentage van 0,5 - 2,0% bewezen effectief is bij:
- het voorkomen van luieruitslag.
- het beschermen van de droge, geirriteerde of gesprongen huid of lippen.
- het verzachten van de huid bij brandwonden, zonverbrande huid, kleine sneetjes en schaafwonden.
- het verzachten van koorstlip en blaren.
- het stimuleren van de aanmaak van nieuwe cellen, zodat wondheling wordt versneld.
- Hydrateert de huid en verbetert de huidtextuur

Bij ichtyosis (schubziekte of vissenhuid) komt op ellebogen, knieën en handen een sterk schilferende uitslag voor.Door ureum verminderen schilfering, kloven en branderige plekken. Andere klachten, zoals eczeem verergeren minder snel.