Foamrol The Grid | Triggerpoint therapie

Naast massage kunnen er een tal van oefeningen met een Grid foamrol worden uitgevoerd, waardoor een foamrol ook uitstekend kan helpen bij het verbeteren van de stabiliteit en kracht.
Wat zijn Trigger Points?
Trigger Point zijn kleine knopen welke ontstaan in de spieren als gevolg van overbelasting of blessures. Deze harde plekken, ook wel knopen genoemd, zijn zeer (druk)gevoelig en kunnen leiden tot andere klachten, zoals nekpijn, hoofdpijn, rugpijn in de onderrug, tennisarm en carpaal tunnel syndroom.
Self Myofascial Trigger Point Therapie (afkorting SMR =  Self Myofascial Release) wordt toegepast om de pijn te verlichten door het strekken en uitoefenen van druk op deze Trigger Points. Het toepassen van SMR zorgt ervoor dat de pijnlijke plekken minder gevoelig en gespannen worden, waardoor ook de klachten welke gevolg zijn van deze Trigger Points zullen verdwijnen. Daarnaast heeft SMR ook een positieve uitwerking op de mobiliteit en spierkwaliteit.
KENMERKEN:

-   Groene   technologie:

- Geproduceerd met minder schuim dan bij traditionele foam roller
- Ontworpen voor intensief, zwaar gebruik
- Gemaakt van EVA-schuim

- Distrodensity Zones:

- Een uniek design voor een gerichte massage
- Diverse zones voor diverse toepassingen
- Een meer realistische massage door de Distrodensity Zones

- Een veelzijdige tool voor core-training:

- Makkelijk in te passen in dagelijkse work-out routines
- Compact maar toch zeer sterk design, makkelijk mee te nemen

The Grid is een foam rol en heeft een rastersysteem van verschillende breedtes en dichtheden. Afmeting: lengte 33,02 en diameter 12,7 cm. Verkrijgbaar in zwart, oranje, lime (groen), pink en camouflage.