L-Mesitran anti-bacteriele wondzalf 20 gram

L-Mesitran anti-bacteriele wondzalf 20 gram
L-Mesitran honingzalf wordt veel gebruikt voor de behandeling van chronische wonden (o.a. Ulcus Cruris en decubitus (stadium I-V), oncologische wonden en acute wonden (o.a. schaaf-, en snijwonden, ontvellingen en 1e en 2e graads brandwonden) en diverse schimmelinfecties (o.a. voet- en vaginale schimmels). L-Mesitran is uitstekend preventief antibacterieel toepasbaar, zorgt voor een snelle weefselregeneratie en reduceert de vorming van littekenweefsel.

L-Mesitran is:- antibacterieel (bacteriocide) - necrose-oplossend - geurneutraliserend - ontstekingsremmend - creëert een vochtig wondmilieu - optimaliseert de wondheling  

Aantal praktische gebruikstips voor L-Mesitran honingzalf:

  • Bij acute wonden (schaaf-, snijwonden, ontvellingen) moet de wond altijd worden schoongespoeld en zand en vuil worden verwijderd. Er is een  misverstand dat een ontsmettingsmiddel/antibacterieel middel daarvoor de oplossing is. Na deze reiniging het antibacteriële middel pas  toepassen.
  • Geïmpregneerde zalfgazen worden veel gebruikt, maar kleven aan de wond door uitdroging van o.a. wondvocht. Door L-Mesitran zalf of gel daaronder aan te brengen krijg je een actieve wondbehandeling, werkt het preventief tegen infectie en hecht het niet meer aan de wond.
  • Elke wond verdient een snelle ongecompliceerde genezing, in een vochtig wondmilieu, goede bacteriële bescherming en een dun comfortabel  verband. Bijvoorbeeld een eilandpleister (Kliniplast Border) met de toevoeging van de Mesitran zalf of gel doet veelal wonderen en biedt de patiënt  veel comfort tegen lagere kosten.
  • Vingertopletsels (bij kinderen!) behandelen met een vetgaas met Mesitran-gel en Singlefix, dat comfortabel de vinger beschermt (tegen stoten, vuil en bacteriën) en het verband optimaal fixeert.
  • Onderzoek heeft aangetoond dat voetschimmels en schimmelnagels effectief zijn te bestrijden met de combinatie van Mesitran zalf en MycoCure.

Er zijn geen contra-indicaties en bijwerkingen bekend van L-Mesitran wondzalf.