Patellabrace Push Sports

Push Sport

De veerkrachtige pelotte in de Patellabrace van Push Sports oefent druk uit op de kniepees onder de patella. Druk op de patellapees ontlast het kraakbeen aan de achterzijde en de aanhechting aan de voorzijde. De patellabrace breng je eenvoudig aan en is naar eigen behoefte, af te stellen qua druk. Hierdoor bepaal je zelf de drukvoering en dat de brace goed blijft zitten, dit mede door de anti-slip werking van de pelotte in de patellabrace.

Wanneer gebruik je een Push Sports Patellabrace?
Vooral voor sporten waarbij veel wordt gelopen (runners knee) en/of gesprongen (jumpers knee). De patellabrace wordt toegepast bij een breed scala aan sporten en activiteiten waarbij de kniepees onder druk komt te staan en herhaaldelijk wordt belast. Door het dragen van de Patellabrace van Push Sports wordt de kniepees ontlast en verminderen de klachten.

Indicaties voor gebruik van de Patellabrace van Push Sports:

  • tendinitis van de patellapees
  • jumpers knee
  • patellofemoraal pijnsyndroom
  • Osgood Schlatter

Contra indicaties voor gebruik van de Patellabrace van Push Sports:
er zijn geen contra indicaties bekend waarbij het gebruik van de Patellabrace Push Sports wordt afgeraden.

Maatvoering Patellabrace Push Sports:
One size fits all

Aandachtspunten en eigenschappen van de Patellabrace van Push Sports:
de versteviging in de Patellabrace (pelotte) geeft druk op je kniepees en tegen de onderrand van de knieschijf. De pees wordt hierdoor ontlast en de pijn verlicht. De Patellabrace kan eenvoudig rond het onderbeen worden gesloten. Trek de brace niet te strak aan en zorg dat de patellabrace bij de juiste indicatie wordt gebruikt. Pijn is altijd een waarschuwingsteken! Bij aanhoudende pijn raadpleeg uw huisarts, fysiotherapeut of sportverzorger. De Patellabrace Push Sports is geen vervanger voor beschermende middelen bij zaalsporten.
De patellabrace kan gewassen worden bij een max. temperatuur van 30 graden, fijne machinewas of handwas. Sluit de klittenbanden voor bescherming van de brace en ander wasgoed. Gebruik  geen bleekwater! Droog de patellabrace van Push Sports aan de lucht, niet op eenverwarming of in een droger!