Performance Calcium-Magnesium 90 caps

Een menselijk lichaam maakt geen magnesium aan, dus moet het uit een zeer gevarieerde voeding gehaald worden of via toediening van supplementen. Bij tekorten of inspanningen zoals trainingen en sport heeft een lichaam een grotere behoefte en is het aangewezen om dit levensbelangrijk mineraal extra bij te nemen.
Magnesium en calcium voorkomen spierkrampen en -pijn. Spierkrampen kunnen best veel pijn doen en beletten u om verder te sporten. Buiten geregeld hydrateren kan je de krampen bestrijden met een inname van calcium en magnesium. Als er niet voldoende calcium zit in het vocht dat de spieren en zenuwen omringt, worden de zenuwuiteinden overwerkt en is het risico op spierkrampen groter. Magnesium is vooral in de sportwereld gekend omdat het spierzwakte tegen gaat. Calcium en magnesium dienen bij voorkeur samen genomen te worden om te voorkomen dat er een verstoord evenwicht ontstaat.
Performance Calcium-Magnesium:

  • Draagt bij tot een gezond lichaam
  • Voorkomt spierkrampen
  • Draagt bij aan normale eiwitsynthese
  • Zorgt voor een goed energiemetabolisme
  • Helpt vermindering van vermoeidheid

VOORKOMT SPIERKRAMPEN EN SPIERZWAKTE.
Calcium is nodig is voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Calcium is een mineraal en helpt o.a. tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam.

Magnesium is onder andere nodig is voor de vorming van bot en spieren. Magnesium is ook een mineraal dat bijdraagt tot een normale eiwitsynthese en helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam. Helpt vermindering van vermoeidheid en moeheid en draagt bij aan de concentratie. Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en een goede werking van de spieren.

Al deze voordelen verkrijgbaar in een capsule. Naast al deze positieve eigenschappen zorgt het ook dat, naast voldoende drinken, spierkrampen worden voorkomen Indien er niet voldoende calcium zit in het vocht dat je spieren en zenuwen omringt, worden de zenuwuiteinden overbelast en is het risico op spierkrampen groter.

Per dag heeft je lichaam ongeveer 300 mg magnesium nodig om goed te functioneren. Een menselijk lichaam maakt zelf geen magnesium aan. Vandaar dat je ervoor moet zorgen voldoende uit zeer gevarieerde voeding te halen en/of via toediening van het Cal/Mag-supplement.

Cal-Mag van Performance ingrediënten:
Calcium aminozuurchelaat, magnesium aminozuurchelaat, dextrose, anti klontermiddelen: magnesiumstearaat en siliciumdioxide

Gebruiksaanwijzing: Neem 2 capsules 's-ochtends en 2 capsules 's-avonds met 250 ml water.