Performance L-Glutamine 100 caps

Glutamine is een semi-essentieel aminozuur dat een sleutelrol speelt in het anabolisme van eiwitten in het menselijk lichaam.

Herstellende eigenschappen:
Tijdens intensieve trainingen verbruiken de spiercellen grote hoeveelheden glutamine. Behalve verlies van spierweefsel, is er dan ook vaak een onvolledig spierherstel. Bij tekorten aan glutamine in het lichaam wordt deze uit de spieren gehaald, met als resultaat dat er spiermassa verdwijnt om glutamine vrij te maken. Zodra het lichaam weer voldoende glutamine tot zijn beschikking heeft wordt de verloren spiermassa weer opgebouwd.
Door zijn opbouwende eigenschappen wordt PERFORMANCE Glutamine als voedingssupplement genomen in tijden van stress (zowel fysiek als psychisch), bij zeer intensieve trainingen en bij herstel na een kwetsuur of medische ingreep.
Groeiende eigenschappen:
Maar het werkt meer dan enkel opbouwend. Het is essentieel voor celgroei en de belangrijkste brandstof voor het hele immuunsysteem. Het stimuleert de glycogeen-synthese in lever en spieren en vermindert de verzuring van de spieren na de training. Glutamine helpt om een positieve stikstofbalans te verkrijgen. Hoe positiever de stikstofbalans van het lichaam, hoe meer spiermassa kan verkregen worden. Technisch gesproken is het aminozuur L-glutamine niet essentieel, maar in periodes van stress heeft het lichaam er zoveel van nodig dat het niet voldoende kan aanmaken.

  • Voorkomt het afbreken van spierweefsel
  • Helpt om meer volledig te herstellen
  • Celgroei
  • Stimuleert glycogeensynthese
  • Ideaal in periodes van stress, zware trainingen en bij herstel van letsels

Studies tonen aan dat supplementatie met glutamine de afbraak van spieren effectief kan verminderen. PERFORMANCE Glutamine ... een absolute noodzaak voor elke atleet die zijn spieren wil herstellen en laten groeien!

Gebruiksaanwijzing:
Neem maximum 10 capsules per dag, 5 capsules tweemaal daags, met 250 ml vloeistof (bij voorkeur fruitsap), tijdens de maaltijd, voor de training en voor het slapen

L-Glutamine van Performance ingrediënten:
L-glutamine, capsule (gelatine, kleurstoffen: E171 [nano], E122 [nano], E133),  tarweproteïnehydrolysaat , antiklontermiddelen (magnesiumstearaat, siliciumdioxide [nano]).