Tensoplast 7,5cm.x4,5m. kleefbandage -windsel

Tensoplast elastische kleefzwachtels zijn vooral geschikt wanneer bewegingsbeperking is geïndiceerd. Zij kunnen daarom uitstekend worden toegepast bij de behandeling van verstuikingen. Daarnaast is Tensoplast te gebruiken als drukverband bij spataderen en Ulcus Cruris.
Het dragermateriaal van Tensoplast bestaat uit katoen/kunstzijde. De klassieke kleeflaag uit zinkoxide is op een speciale poreuze wijze aangebracht op het dragermateriaal. Hierdoor laat Tensoplast lucht en vocht door en kan de huid blijven ademen. Verweking van de huid wordt hiermee voorkomen. De kleeflaag zorgt tevens voor eenoptimale hechting aan de huid. Dit houdt het verband op zijn plaats, ook wanneer dit gedurende langere tijd wordt gedragen. De zachte randen zonder zelfkant voorkomen plooivorming en insnoering. Tensoplast biedt de patiënt dan ook optimaal draagcomfort.
T O E PA S S I N G E N- bij de behandeling van spataderen en Ulcus Cruris- bij fixatie van verbanden- bij de behandeling van verstuikingen- bij de behandeling van sportblessures