Trainingsmaterialen | Fysio

Diverse training en oefen materialen voor Fysiotherapie, de beoefende sporter en de thuis sporter. Of je nu wilt trainen op kracht, snelheid of wendbaarheid bij Sport Lavit vindt je precies jouw training equipment. Mensen die revalideren na een sportblessure vinden hier precies wat zij zoeken, met meer dan 30 jaar ervaring is Sport Lavit een uitstekende partij voor diverse training mogelijkheden. Bekende merken als Triggerpoint, Waff, Polar, Thera-Band, Kettlebells, Sandbells, Aquabags, Kamagon, Steelbells, Medicine Bells en medicijn ballen, BOSU, Hyper Wear, Dynamax zijn te verkrijgen bij Sport Lavit

Vorige1|2

Thera-band 45 meterThera-band 45 meter zijn universele latex oefenbanden, die gebruikt kunnen worden voor weerstandstraining. De banden geven zowel positieve als negatieve kracht op de spieren. Training met Thera-Band geeft zowel verbetering van kracht en beweeglijkheid als samenwerking van spiergroepen.

Vanaf 105,95

Thera-Band 5,5 meterThera-Band 5,5 meter zijn universele latex oefenbanden, die gebruikt kunnen worden voor weerstandstraining. Thera-banden geven zowel positieve als negatieve kracht op de spieren. Training met Thera-Band geeft zowel verbetering van kracht en beweeglijkheid als samenwerking van spiergroepen.

Vanaf 14,08

Thera-Band LoopsThera-Band Loops in 20 cm., 30 cm. of 45 cm. Diverse sterktes van licht tot zeer zwaar.

Vanaf 5,25

Thera-Band Tubing LoopThera-Band Tubing Loop met comfortabele manchetten

Vanaf 15,84

Thera-Band Tubing 30,5 meterTheraband Tubing 30,5 meter verpakking

Vanaf 44,09

Compressiekousen | Rel-Sport WitDe Medilast compressiekous Rel-Sport Levert een gedoseerde druk die vanaf de enkel tot de knie afloopt waardoor van de spierpompwerking de kuit optimaal wordt ondersteund. Dit stimuleert de bloedstroom, waardoor afvalstoffen en koolzuurgas beter worden afgevoerd. Passen in onze winkel is gratis!

Vanaf 34,95

Compressiekousen | Rel-Sport Zwart per paarRel-Sport compressiekousen van Medilast dragen bij aan ontspanning na de sport en zijn essentieel om te dragen tijdens het reizen, omdat ze de kans op het economy class-syndroom (arteriële trombose) verkleinen.

Vanaf 36,45

Thera-Band Dispenser 30 x 1,5 meterDispenser met 30 Thera-Band Oefenbanden in de lengte van 1,5 meter. Universele latex oefenbanden die gebruikt kunnen worden voor weerstandstraining. Verschillende sterktes verkrijgbaar.

Vanaf 101,53

Medicine Balls | Medicijn ballenMedicijn Bal training wordt voornamelijk gebruikt om kracht en conditie te trainen, waarbij vooral het accent ligt op de armen, schouders en romp.

Vanaf 16,20

KettlebellVanwege de combinatie van kracht en cardio is een kettlebell training van toegevoegde waarde voor iedere vorm van duursport of krachtsport.

Vanaf 9,30

Hyper Wear SandBellDe SandBell, gemaakt van rekbaar neopreen, is een kruising tussen een dumbell, barbell, medicine ball, grip bag, stabiliteitskussen, slam ball, sandbag, gliding disk en kettlebell.  Afvullen met zand is apart, zie beschrijving.

Vanaf 11,16

Ultimateinstability AquabagsTijdens training met de Ultimateinstability Aquabags moet het hele lichaam hard werken om het instabiele water te verplaatsen of onder controle te houden.

Vanaf 111,53

Hyper Vest PRO gewichtsvest Hyper WearHet Hyper vest Pro gewichtsvest van Hyper Wear is een gewichtsvest dat het effect creëert van extra massa dat evenredig is verdeeld rondom de romp, bedoeld om extra weerstand te produceren tijdens training. Door te trainen met dit extra lichaamsgewicht kunnen trainingsresultaten enorm toenemen.

Vanaf 198,30

ParachuteMet de Parachute kunnen zowel weerstand als overspeed trainingen gedaan worden zonder partner en zorgt voor een verbetering van paslengte en frequentie.

Vanaf 86,45

Leap frogMet de Leap Frog kan voortdurend en afwisselend passeren en hardlopen met weerstand worden getraind.

Vanaf 48,60

Dynamax Medicine Balls | Medicijn BallenDe unieke kenmerken van de Dynamax Medicijn Bal zijn het standaard formaat (35,5 cm) en de comfortabele grip, die ervoor zorgen dat de ballen zacht en gripvol aanvoelen.

Vanaf 80,29

Foamrol The Grid | Triggerpoint therapieDe Grid foamrol is geschikt voor sporters van alle niveau's, van hardlopers, voetballers etc. Het is het perfecte hulpmiddel voor Self Myofascial Release, zelf massage voor het verbeteren van de spierkwaliteit, mobiliteit en flexibiliteit. Triggerpoint therapie met The Grid foamrol.

Vanaf 37,11

Foamrol The Grid 2.0Met de foamrol The Grid 2.0. ontvang je een ultieme massage.

Vanaf 53,64

Thera-Band Soft WeightsThera-Band Soft Weights is het veelzijdige en handzame alternatief voor gewone gewichten en halters.

Vanaf 12,81

Thera-Band Bodytrain. 1,4 m. vast

Vanaf 12,31

Bodytrainer - flexibel Thera-BandThera-Band bodytrainer flexibel is een nog sterkere tubing met handvaten. Voor extreme training.

Vanaf 12,31

Thera-Band Tubing 7,5 mThera-Band Tubing 7,5 meter is gemaakt van 100 % latex en is extreem sterk.

Vanaf 11,43

Bounce-Back Horde / CawilaDe horde gaat door het gewicht in de bochten zelfstandig weer staan.  Van robuust, slagvast kunststof. Breedte ca. 70 cm.

Vanaf 7,15

Cawila Slalom stangCawila stangen voor het uitzetten van een slalom parcours. Onmisbaar op het trainingsveld!

Vanaf 4,95

Cawila TrainingsstangCawila trainingsstang voor uitzetten van slalom-parcours, evt. uitbreidbaar met adapter (los verkrijgbaar). Trainingsstang gemaakt van PE materiaal. Slag- en slijtvast.

Vanaf 2,45

Flowin Pro MiniFLOWIN PRO MINI  Friction Resistance Training , een nieuwe, functionele en praktische manier van trainen. Verkrijgbaar in zwart en wit. Het formaat van de FLOWIN PRO MINI (98 x 68,5cm) zorgt ervoor dat deze weinig ruimte in beslag neemt en makkelijk is mee te nemen. De FLOWIN PRO MINI is stevig, duurzaam en geschikt voor commercieel gebruik.

Vanaf 0,00

ABS oefenbal Match-UABS oefenballen in diverse maten, voor training van de rompstabiliteit, core-power onder begeleiding van een fysiotherapeut of voor thuisgebruik.

Vanaf 11,16

Team hesje overgooierHesjes teamsport overgooiers in diverse kleuren

Vanaf 4,75

Thera-Band latex-vrij 22 meterLatex-vrije oefenbanden van Thera-Band

Vanaf 64,41

Ventiel-set Ballenpomp CAWILA QUICK-MINI-PUMPSetje ventielen voor de ballenpomp van Cawilla

1,95

excl. BTW

Cawila Elite training en coach boekHet Cawila Coach en training boek is een onmisbaar stuk gereedschap voor de moderne trainer.

3,49

excl. BTW

Cawila Horde 15 cmCawila Horde 15 cm. hoge horde.

3,55

excl. BTW

Triggerpoint Massage bal zwartHard rubberen Triggerpoint Massage bal voor behandelen van Triggerpoints.

3,75

excl. BTW

Ballenpomp CAWILA QUICK-MINI-PUMPBallenpomp Cawila klein model, handig mee te nemen in de sporttas

3,95

excl. BTW

Cawila Slalom adapter met knikelementCawila slalom adapter met knikelement. Zorgt voor het meebuigen van de trainingsstang bij slalom training.

4,12

excl. BTW

Sandbell vullen met zandSandbell vullen met zand

4,13

excl. BTW

Cawila Horde L / Hoogte 32 cmCawila Horde 32 cm. hoge horde voor speed en agility training. Ideaal voor coördinatie-, sprong- en snelheidstraining. Geschikt voor training indoor en outdoor.

4,71

excl. BTW

Cawila reactie riemCawila reactie riem voor snelheid, coördinatie en reactie training

4,95

excl. BTW

Cawila Slalomstang voet verzwaardCawila Slalomstang voet verzwaard voor trainingsstangen rechtop te plaatsen op het veld of in de zaal.

4,96

excl. BTW

Super Grip Sport Lavit 50 ml.Sport Lavit SUPER GRIP is dè vervanger van Talk poeder! Deze Griffhand-Deo heeft tevens een aangename geur.

Vanaf 4,56

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 0.5 kg per 2 stuksHalters met antislip oppervlak. De halters zijn in speelse kleuren uitgevoerd en liggen fijn in de hand door de zachte afwerking van het antislip oppervlak. Onmisbaar in iedere oefen ruimte, of het nu voor balanstraining is of voor krachttraining. Halters zijn voor iedere sporter een onmisbaar instrument.

6,00

excl. BTW

Gewichtsmanchet 2 x 0,5 kiloGewichtsmanchet 2 x 0,5 kilogram. Makkelijke bevestiging met klittenband.

6,57

excl. BTW

Clipbord | Taktiekbord HandbalCawila Clipbord | Taktiekbord 40 x 25 cm. voor gebruik bij handbaltraining of wedstrijden

6,95

excl. BTW

Clipbord | Taktiekbord VoetbalCawila Clipbord | Taktiekbord 40 x 25 cm. voor gebruik bij voetbaltraining of wedstrijden

6,95

excl. BTW

Gewichtsmanchet 2 x 1 kiloGewichtsmanchet 2 x 1 kilogram. Makkelijke bevestiging met klittenband.

9,05

excl. BTW

Sport Lavit Ref Foam 125 ml.Scheidsrechter foam van Sport Lavit

9,05

excl. BTW

Massagestaaf RowoMassagestaafje van Rowo voor het gemakkelijk wegmasseren van Trigger points.

9,66

excl. BTW

Match-U SchouderstretcherMatch-U Schouderstretcher op katrol om eenvoudig thuis oefeningen te doen. Plaats de Match-U schouderstretcher met het anker achter de deur en je kunt meteen beginnen.

9,88

excl. BTW
-45%

Training Cones / Pionnen per 4 stuks witTraining Cones zijn stevige en duurzame pionnen per 4 stuks wit.

6,14

excl. BTW

Cawila Stangentas | Trainingsstangen | SlalomCawila Draagtas voor vervoer van maximaal 30 trainingsstangen. Zet het slalom parcours uit met de trainingsstangen en na de training kun je deze makkelijk opbergen en vervoeren met de draagtas.

11,80

excl. BTW

Coachbord | Taktiekbord HandbalCawila Coachbord | Taktiekbord 30 x 45 cm. voor gebruik bij handbaltraining of wedstrijden

11,95

excl. BTW

Coachbord | Taktiekbord voetbalCawila Coachbord | Taktiekbord 30 x 45 cm. voor gebruik bij voetbaltraining of wedstrijden

11,95

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 1 kg per 2 stuksHalters met antislip oppervlak. Onmisbaar in iedere oefen ruimte, of het nu voor balanstraining is of voor krachttraining. Halters zijn voor iedere sporter een onmisbaar instrument. - Gietijzeren halter met coating - Antislip oppervlak - Zeer hygienisch; neemt geen vuil op - Gemakkelijk schoon te maken

12,00

excl. BTW

Triggerpoint Massage Ball MB1Wanneer je last hebt van spierspanning in een probleemgebied is de MB1 Massagebal de ideale tool. Je kunt de spierspanning verminderen door gebruik te maken van de massagebal.

12,31

excl. BTW

Aeroskip Speedrope | SpringtouwDe AeroSkip Speedrope is hét springtouw voor training van snelheid en uithoudingsvermogen.

12,36

excl. BTW

Clip Houder Ref Foam Spray / LavitClip houder voor referie foam

12,36

excl. BTW
-10%

CLX 11 Loops Thera-BandThera-Band CLX 11 Loops, 11 opeenvolgende loops in één band

Vanaf 11,93

Agility horde 15 cm. p/st.De Agility Horde is onmisbaar bij de diverse sporttrainingen. Snel voetenwerk is van groot belang om prestaties te bevorderen. Verbeter zijwaartse beweging, behendigheid en snelheid met deze agility horde van duurzaam plastic (wit). Gemaakt van hoogwaardig materiaal, de Agility horde is vrijwel onbreekbaar.

13,97

excl. BTW

Cawila Trainingsladder 6 meter x 50 cm.Cawila Trainingsladder 6 meter x 50 cm. met verstelbare sporten (latjes) voor snelheid- en wendbaarheidtraining.

14,20

excl. BTW
-10%

Thera-Band Set banden 1,5 mDrie banden van 1,5 meter Thera-Band voor therapeutische doeleinden

Vanaf 13,46

Foamrol Wit | lengte 90 cm. | diameter 10 cm.Witte Foamrol. Lengte 90 cm. met een diameter van 10 cm.

14,83

excl. BTW
-10%

Balans bord | Match-UDit Match-U balans bord is in twee hoogten verstelbaar door de eenvoudige dop. Hierdoor kunt u de moeilijkheidsgraad van het oefenen bij Core Stability op het balance board op een simpele manier aanpassen.

13,36

excl. BTW

Cawila Trainingsladder FIX 6 m x 50 cmCawila Trainingsladder FIX 6 meter x 50 cm. met vaste sporten.

14,95

excl. BTW

Trigger Point Massage BallDe Trigger Point Massage Ball is het eerste en meest veelzijdige hulpmiddel van Trigger Point. Moeilijk bereikbare lichaamsregio's kunnen door de Trigger Point Massage Ball gemasseerd worden. Gebruik de vloer, de muur of harde ondergrond om druk op de massage bal uit te oefenen en de bal op de spier te stabiliseren.

16,45

excl. BTW

Triggerpoint Massage Massage Ball MBXDe Massage Ball MBX met extra stevige vaste zone bedoeld ter vervanging van het gevoel van de elleboog van de therapeut.

16,45

excl. BTW

Thera-Band Set accessoiresThera-Band Set accessoires met één deuranker, één paar handgrepen en een assist.

17,11

excl. BTW

Agility horde 30 cm. p/st.De Agility Horde is onmisbaar bij de diverse sporttrainingen. Snel voetenwerk is van groot belang om prestaties te bevorderen. Verbeter zijwaartse beweging, behendigheid en snelheid met deze agility horde van duurzaam plastic (wit). Stapelbaar, gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Verkrijgbaar in 15 en 30 cm hoogtes.

17,23

excl. BTW

Boek Balanstraining Bosu op elk niveau (Nederlands)Boek Balanstraining Bosu op elk niveau (Nederlandstalig).

17,45

excl. BTW

Bosu boek balanstraining professioneelInstructie naslagwerk van BOSU. Voor professioneel gebruik.

17,45

excl. BTW

Cawila Markeer set 40 maat M | 20 cmEen qualitatief zeer hoogwaardige markeer set bestaande uit 10 rode, 10 witte, 10 blauwe en 10 gele schijven met draagstang.

17,45

excl. BTW

The Grid - Nano voetrollerTriggerpoint therapie met The Grid - Nano

20,58

excl. BTW

The Grid - Nano X voetrollerTriggerpoint therapie met The Grid - Nano X voetroller.

20,58

excl. BTW

The Grid mini pinkDe GRID is de nummer 1 foam roller: compact, lichtgewicht en uiterst effectief voor de toepassing van Self Myofascial Release (SMR).

20,58

excl. BTW

Triggerpoint Grid balTriggerpoint Grid bal ideaal voor heupen en schouders.

20,58

excl. BTW

Agility Ladder (1 x 4,5 m)Agility Ladder van 4,5 meter lang met 11 sporten. De sporten (treden zijn van stof!)

21,61

excl. BTW

Zitbal ProSeries SCP 55 cm / Rood / Thera-BandThera-Band oefenballen zijn opblaasbare ballen die gebruikt worden voor kracht en balanstraining. De Thera-Band oefenbal is leverbaar in 5 maten om een individuele aanpassing aan de lichaamslengte mogelijk te maken.

23,02

excl. BTW

Rowo Fasciarol HARDFasciarol van Rowo, harde uitvoering

23,95

excl. BTW

Rowo Fasciarol ZACHTFasciarol van Rowo, zachte uitvoering

23,95

excl. BTW

Rowo Fasciarol MEDIUMFasciarol van Rowo, medium harde uitvoering

23,95

excl. BTW

Dumbels | Halters | 2 kg per 2 stuksHalters met antislip oppervlak. De halters zijn in speelse kleuren uitgevoerd en liggen fijn in de hand door de zachte afwerking van het antislip oppervlak. Onmisbaar in iedere oefen ruimte, of het nu voor balanstraining is of voor krachttraining. Halters zijn voor iedere sporter een onmisbaar instrument.

24,14

excl. BTW

Bosu oefenbal 2 kiloDe Bosu oefenbal is gemaakt om met 1 hand gemakkelijk oefeningen te doen op de Bosu balance trainer.

24,17

excl. BTW

Triggerpoint MB2 rollerMet deze massage roller van TriggerPoint verlicht je stijve spieren en stijfheid in nek en rug.

24,38

excl. BTW

Acucurve caneDe TriggerPoint AcuCurve Cane is een eenvoudig te gebruiken en effectief hulpmiddel om zelf spierpijn en spierspanning te verminderen.

24,71

excl. BTW

Triggerpoint Massage Ball MB5De MB5 triggerpoint bal is ontworpen om het gevoel van de handen van de therapeut na te bootsen. De vaste kern van EVA schuim, zorgt voor een veilige en diepgaande indringing in het weefsel.

24,71

excl. BTW

Perfect Push Up EliteDe Perfect Push Up Elite bestaat uit twee handgrepen die stevig op de grond gezet worden. Ze maken een draaibeweging, waardoor de push-ups nog meer effect hebben op de spieren.

24,79

excl. BTW

Markeer set Indoor van CawilaCawila indoor markeer set met antislip laag.

24,95

excl. BTW

Thera-Band Stretch StrapHet gebruik van de Thera-Band Stretch Strap maakt stretchen makkelijk en toegankelijk: is het ideale middel voor PNF-stretching zonder gebruik te hoeven maken van een partner. De Thera-Band Stretch Strap wordt al gebruikt door veel professionele sporters in sporten als tennis, golf, squash, voetbal, basketbal en atletiek.

25,10

excl. BTW

Markeer set L - 20 / 30x15 cm hoogEen markeer set bestaande uit 10 rode en 10 gele schijven met een draagsysteem. Elke schijf is van duurzaam, elastisch kunststof met vier inkepingen aan bovenzijde om als stanghouder te dienen.

25,13

excl. BTW

AeroSling Deuranker verstelbaaraerosling deuranker verstelbaar

25,58

excl. BTW

Thera-Band ABS Zit en oefenbal groen 65 cmThera-Band oefenballen zijn opblaasbare ballen die gebruikt worden voor kracht en balanstraining. ABS (Anti Burst System) oefenballen van Thera-Band bieden een extra veiligheidsmarge bij het doen van kernkracht- of rompoefeningen en in toepassingen voor revalidatie.

25,62

excl. BTW

Tandem TowDe Tandem Tow is 3 meter lange riem met aan beide uiteinden 90 cm lussen/gordels. Ontwikkel loopkracht en anaerobic conditie in de positie aan kop en sterke excentrische beenkracht in de volgpositie.

26,98

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 3 kg per 2 stuksHalters met antislip oppervlak. De ideale halters om oefeningen mee te doen, optioneel opbergrek leverbaar. De halters zijn in speelse kleuren uitgevoerd en liggen fijn in de hand door de zachte afwerking van het antislip oppervlak.

27,50

excl. BTW

Foamrol Wit | lengte 90 cm. | diameter 15 cm.Witte Foamrol. Lengte 90 cm. met een diameter van 15 cm.

27,69

excl. BTW

The Grid Core RollerDe GRID CORE foam roller is compact, lichtgewicht en uiterst effectief voor de toepassing van Self Myofascial Release (SMR).

28,84

excl. BTW

The Grid - STK contour oranjeDe GRID STK Contour is een innovatieve handheld foam roller met een flexibel zandloper ontwerp

28,84

excl. BTW

The Grid - STK oranjeThe GRID STK en GRID STK X zijn de nieuwste innovaties op het gebied van foam rolling. Een hand-held model van het succesvolle model The Grid.

28,89

excl. BTW

Agility Domes, set van 40 pionnen | Markeer setDeze veelkleurige Agility Domes zijn ideaal om je behendigheidsbaan te markeren. Plaats de domes in diverse configuraties en gebruik de verschillende kleuren om richtingveranderingen aan te geven. Gemaakt van duurzaam polyethyleen plastic .

28,90

excl. BTW

Thera-Band ABS Zit en oefenbal blauw 75 cmABS (Anti Burst System) oefenballen van Thera-Band bieden een extra veiligheidsmarge bij het doen van kernkracht- of rompoefeningen en in toepassingen voor revalidatie. Het speciale materiaal voorkomt plotseling barsten wanneer de bal met een scherp voorwerp in aanraking komt.

29,30

excl. BTW

Parachute MarcyParachute Marcy voor training van acceleratie en sprintsnelheid.

30,70

excl. BTW

Dumbels | Halters | Vynil 4 kg per 2 stuksHalters met antislip oppervlak. De ideale halters om oefeningen mee te doen, optioneel opbergrek leverbaar. De halters zijn in speelse kleuren uitgevoerd en liggen fijn in de hand door de zachte afwerking van het antislip oppervlak.

32,50

excl. BTW

Aerosling pully trainers

Trainen met de Aerosling pully trainers is trainen met je eigen lichaamsgewicht. Geen dure fitnessapparatuur maar back to basics. Creëer een functional Full-Body training met de Aerosling Elite. Ongekende variatiemogelijkheden qua trainingsarbeid, de posters of dvd's helpen je verder dan orthodoxe trainingsmethodes. Wil jij corestability trainen? Dan is de Aerosling jouw trainingspartner.

Aquabags

Maak kennis met een nieuwe manier van trainen waarbij traagheid van het water een grote rol speelt. Dankzij de traagheid van het water ontstaat er veel instabiliteit tijdens training. Bij de Aquabags zit de instabiliteit in het gewicht zelf! Hierdoor sluiten de oefenvormen in bijvoorbeeld revalidatietrajecten veel specifieker aan bij daadwerkelijke sportbeoefening en situaties in het dagelijks leven. Tijdens training met de Aquabags moet het hele lichaam hard werken om het instabiele water te verplaatsen of onder controle te houden. Hierdoor train je niet alleen je grote spiergroepen, maar ook al die spieren die je normaal gemakkelijk vergeet.

SandBells en SteelBells

De SandBells zijn verkrijgbaar in gewichten variërend van 1-23 kg (2-50 lbs) en worden geleverd met zandvulling. Hyperwear SandBells zijn onderdeel van Core Power. De SandBell van Hyperwear is het meest veelzijdige en functionele trainingsgewicht op de markt! De SandBell, gemaakt van rekbaar neopreen, is een kruising tussen een dumbell, barbell, medicine ball, grip bag, stabiliteitskussen, slam ball, sandbag, gliding disk en kettlebell. Het gewicht varieert van 1-23 kg (2-50 lbs). Het gewicht is afgebeeld op de SandBell en de gebruikte kleurcodes geven een visuele indicatie van het gewicht. Het gebruik van neopreen maakt het vastpakken van de SandBell eenvoudig, terwijl het sterk genoeg is om dagelijks intensief te gebruiken. Met de SandBell kan een veelvoud aan oefeningen, van eenvoudig tot complex, uitgevoerd worden. De SandBell kan in de plaats van meerdere soorten fitnesstools, zoals halters, medicine balls, kettlebells, gebruikt worden. Bespaar tijd, geld en opslagruimte door te investeren in een kleine of grote verzameling SandBells.

Kettlebells

Kettlebells online kopen? Dan bent u bij Sport Lavit aan het juiste adres! Een uitgebreid assortiment Kettlebells voor krachttraining en Core Stability training.

Medicine Balls | Medicijn ballen

Een medicijn bal is een zware bal die gebruikt wordt voor gymnastische oefeningen. Medicijn ballen worden veelal gebruikt om met oefeningen bepaalde spiergroepen te versterken. Ze worden op allerlei manieren overgegooid of meegedragen met bewegingen.

Triggerpoint

Trigger points veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Het systeem van zelfmassage is makkelijk uit tevoeren met de Triggerpoint producten van Sport lavit.

Oefentherapie

De fysiotherapeut geeft vaak oefeningen, ook wel oefentherapie genoemt, wordt bij fysiotherapie ook gebruikgemaakt van andere technieken en hulpmiddelen zoals massage, ultrageluid, tractie e.d. en wordt de oefentherapie vaak met behulp van fitnessapparatuur gegeven of met oefenmaterialen als balans trainers, thera-banden en gewichten. Bij Sport Lavit hebben we een groot assortiment diverse oefentherapie artikelen. "Oefentherapie heeft bij veel aandoeningen aan spieren, gewrichten en zenuwen een positief effect, blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsraad". - Wikipedia –

Thera-Band

Thera-Band Fysiobanden en tubes: Fysiobanden en tubes bieden veelzijdige oefenmogelijkheden voor het verbeteren van kracht, mobiliteit en flexibiliteit.

Trainingsmaterialen

Verhoog je snelheid, wendbaarheid en coördinatie met de trainingsmaterialen uit de Speed & Agility productlijn van Sport Lavit.