Volatile Ceder, Atlas 10 ml

Ceder is verwarmend, versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen. Ceder samen met sinaasappel verwerkt in een basis badolie massageolie of bodymilk werkt vitaliserend op het hele lichaam. Een verwarmende massageolie: 50 ml basis massageolie 5 druppels atlas ceder en 5 druppels sinaasappel.
Deze etherische olie heeft een geurige houtlucht en is insectwerend, met name vliegen en motten kunnen met deze olie op afstand gehouden worden.

Volatile Ceder Atlas etherische olie;

De boom is afkomstig uit het Atlasgebergte. De boom blijft het hele jaar door groen en wordt van oudsher ook een Koninklijke boom genoemd. De botanische naam is Cedrus Atlantica. De olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie uit het hout, de stronken en het zaagsel. De olie heeft een gele, oranje of diep amberkleurige kleur. De geur is prettig, warm, houtig en wat kamferachtig met een hint van terpentijn.

Waarvoor wordt Volatile Ceder Atlas etherische olie gebruikt?

  • Reinigend voor de huid
  • Voor gezonde luchtwegen
  • Heeft een goede invloed op de bloedcirculatie
  • Voor psychisch, emotioneel en spiritueel welzijn.

Contra-indicaties en andere bijzonderheden:
Tot 8% werd bij mensen geen sensitisering of huidirritatie gezien (Opdyke 1976). Zeer hoge doses kunnen tot huidirritatie leiden.