In Memoriam, Herman Evers

Herman Evers is in de nacht van vrijdag 3 februari op zaterdag 4 februari overleden. Herman genoot in Vierlingsbeek en omgeving vooral bekendheid als (mede-)eigenaar van de sportmedische groothandel Sport Lavit en verzorger van Volharding.

Herman behandelde voetballers van de lokale clubs, maar ook andere geblesseerde sporters kwamen van heinde en verre naar zijn zaak – jarenlang een combinatie van een tankstation en een sportmedische groothandel – aan de Grotestraat in Vierlingsbeek. Hij was trots op de titels ‘wonderdokter’ en ‘man met de gouden handjes’ die ze hem toebedeelden. In al zijn bescheidenheid, want Herman was niet bepaald iemand die graag op de voorgrond trad. Voor een lekkere Thaise massage was je bij Herman echter niet aan het juiste adres. “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden”, zo meldde hij geregeld tijdens een behandeling. Waarna meestal de bulderlach die hem zo typeerde, volgde.

Hij was zelf ook niet vreemd van fysieke klachten. Als begin twintiger kwam hij na een ongeval in een rolstoel terecht en werd hij tijdelijk afgekeurd. Twaalf knieoperaties onderging hij. “Ik ben veel bij specialisten geweest en raakte vanuit de praktijk meer en meer geïnteresseerd in het lijf van de mens. Ik wilde exact weten hoe wij in elkaar zitten, wat ik mankeerde en ging om dat te weten te komen boeken lezen en later zelfs cursussen sportmassage en bandagetechnieken volgen.”

De laatste jaren was Herman minder vaak te zien als verzorger naast de behandeltafel. Dat had niks te maken met zijn verhuizing naar Helmond, maar alles met de ziekte van Parkinson. Die diagnose kreeg hij 6,5 jaar geleden, vlak na de feestelijke opening van zijn sportmedische groothandel in Helmond, waarna het met zijn gezondheid stap voor stap minder werd en hij in de nacht van vrijdag 3 februari op zaterdag 4 februari op 66-jarige leeftijd de strijd tegen deze vreselijke ziekte opgaf.

Namens Herman en de familie willen wij jullie bedanken voor jullie vriendschappen, gezelligheid, klandizie, interesse en jarenlange samenwerking.

Zijn bedrijf zal worden doorgezet door Arjan, Yvonne en Eddy.
 

Zijn geliefde club Volharding Vierlingsbeek heeft een mooi stuk geschreven ter ere aan Herman, u kunt het hier terug lezen:

https://www.rkvv-volharding.nl/ondernemer-en-verzorger-herman-evers-de-man-met-de-gouden-handjes-overleden-2/

Wilt u een bericht of herinnering achterlaten aan Herman of de familie dan kan dat via:

https://www.memori.nl/gedenkplaats/herman-evers/

Terug naar het overzicht