Curetape | Fysiotape | Kinesiotape

Curetape van Fysiotape is misschien wel de bekendste kinesiotape op de markt. Cure tape is in tegenstelling tot klassieke sporttape rekbaar in de lengte. Bij het aanbrengen van Curetape worden de spieren en gewrichten in (uit)gerekte positie gebracht, vervolgens wordt de tape op de huid aangebracht. Op deze manier blijft volledige bewegingsuitslag mogelijk.  Wanneer het lichaamsdeel terug gaat in de natuurlijke ontspannen houding, lift de tape de huid iets op waardoor er ruimte onderhuids komt en de fascia beïnvloedt wordt, o.a. afvalstoffen worden zo beter afgevoerd. FysioTape is exclusief producent van CureTape. Deze tape wordt geproduceerd in eigen fabriek waardoor zij altijd de hoogste kwaliteit kunnen bieden en garanderen.
Vorige1Volgende

Cupping Cups Fasciq | diverse matenBehandel de fascie met de hoogwaardige massage tools van Fasciq. De cupping cups zijn speciaal ontwikkeld voor het losmaken van de fascie en het onderhouden van een soepel fasciaal netwerk

Vanaf 5,74

CureTape dispenserHandige dispenser voor CureTape kinesiologytape rollen.

3,32

excl. BTW

CureTape 1cm. x 5m. | Kinesiotape-FysiotapeCureTape kinesiotape in 1cm. uitvoering verkrijgbaar in 2 kleuren van Fysiotape. Makkelijke smalle stroken voor bijvoorbeel lymfe-drainage.

Vanaf 3,91

CureTape 2,5cm.x5m. Beige kinesiotape-FysiotapeCureTape 2,5cm.x5m. Beige kinesiotape van Fysiotape. Makkelijke smalle kinesiotape voor kinesiotaping.

5,05

excl. BTW

CureTape Pre-Taping Spray 200 mlCureTape Clean Skin Pre-Taping Spray is een huidvriendelijk reinigingsmiddel dat de hechting van de kinesiologische tape verbetert.

9,88

excl. BTW
-15%

CureTape - kinesiotape - Fysio tape 5 cm. x 5 m.CureTape van Fysiotape voor toepassing in kinesiotaping technieken

Vanaf 7,99

-15%

CureTape SPORTS 5 cm. x 5 meterCure Tape SPORTS is een waterbestendig kinesio tape. Cure Tape SPORTS is een kinesiotape met Viscose toplaag wat sneller droogt onder vochtige omstandigheden. Cure Tape SPORTS heeft 25% meer kleefkracht dan de reguliere Cure Tape.

Vanaf 7,99

-15%

CureTape Art 5 cm. x 5 m.CureTape Art kinesiologytape met 6 verschillende leuke prints.

Vanaf 7,99

CureTape-Kinesiotape-Fysiotape SchaarSchaar CureTape - Kinesiotape - Fysiotape voor het makkelijk knippen van medical tape.

10,88

excl. BTW
-18%

CureTape PUNCH 5 cm. x 5 m.De Curetape-kinesiotape-fysiotape PUNCH heeft een uniek en gepatenteerd gatenpatroon waardoor de curetape een grotere stretchcapaciteit krijgt.

Vanaf 9,24

CureTape 7,5 cm. x 5 m. BeigeCureTape van Fysiotape is een elastische tape, die waterresistant is. Wordt gebruikt voor het medical taping concept.

12,69

excl. BTW

CrossLinq (Cross Tape) CureTape-Kinesiotape-FysiotapeCrossLinq (Cross Tape) van CureTape is anti-allergisch, watervast en worden toegepast op lokale pijnpunten en triggerpoints.

Vanaf 14,10

CureTape High Quality schaarSchaar CureTape - luxe schaar gemaakt van dura-staal, voor een perfecte tape cut.

18,95

excl. BTW
-15%

Rowo Super-Cut kinesiotape schaarDe Rowo Super-Cut schaar is speciaal ontwikkeld voor het knippen van kinesiotape. Door speciale slijptechnieken en een speciale coating knipt de Rowo Super-Cut kinesiotape schaar uw kinesiotape perfect af zonder dat er lijm of andere resten achterblijven.

17,00

excl. BTW

M.T.C. Handboek | Nederlands | Functioneel Fasciaal TapenMTC handboek met vernieuwde en actuele inzichten vanuit fasciaal, osteopatisch en manueel inzicht.

45,83

excl. BTW

M.T.C. Handboek | Nederlands | CureTape-kinesiotape-fysiotapeHandboek Medical Taping Concept (CureTape-kinesiotape-fysiotape) geschreven door Josya Sijmonsma.

45,95

excl. BTW

MTC boek Nederlands | Josya SijmonsmaVolledig herschreven uitgave van het M.T.C. handboek voor Medical Taping door Josya Sijmonsma.

46,70

excl. BTW

Crosslinq handboek van M.T.C.364 pagina's tellend Engelstalig handboek over het toepassen van de Crosslinq

47,12

excl. BTW

M.T.C. Handboek | Lymftaping | Fysiotape-CureTape-KinesiologytapeM.T.C. Handboek | Lymftaping | Fysiotape-CureTape-Kinesiologytape

50,00

excl. BTW
-15%

M.T.C. Handboek | DUITS | Kinesiologytaping | incl. DVD | Fysiotape-CureTapeDuits handboek M.T.C. Kinesiologytaping incl. DVD van Harry Pijnappels van Fysiotape-CureTape.

48,08

excl. BTW
-10%

CureTape Giant rol 31,5 m. x 5 cm.Curetape Giant Rol is een grootverpakking elastische tape, die water resistent is. Wordt gebruikt voor het medical taping concept. Ideaal voor in de praktijk.

Vanaf 54,79

-8%

CureTape Box | Big BoyDe beste prijs voor uw curetape! Voordeelverpakking CureTape. Big Boy box met 40 rollen medical tape.

279,00

excl. BTW

Kinesio tape van Curetape is een elastische katoenen tape of een elastische tape met Viscose laag met een acryl lijmlaag. Doordat de tape dezelfde eigenschappen heeft als de huid,  op het gebied van rek en dikte, past de tape zich goed aan bij iedere beweging van het behandelde lichaamsdeel. De kinesiologie tape blijft onder normale omstandigheden 4 tot 7 dagen zitten en is waterbestendig. Cure tape SPORTS heeft een viscose toplaag en blijft onder de meest extreme omstandigheden zitten. Kinesiotape kan worden gebruikt bij een grote verscheidenheid aan klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning, stabiliteit en vormt geen bewegingsbeperking. Het Medical Tapen is een goede aanvulling op de totale behandeling van een zorgprofessional. De kinesiotape kan worden ingezet gedurende het gehele genezingsproces.

Curetape kinesiotape is er in vele verschillende kleuren; beige, zwart, blauw, roze, rood, groen, geel, wit en oranje. Fysiotape heeft inmiddels de intrede gedaan van Curetape ART, een kinesiologie tape met verschillende leuke en hippe prints. Cure tape Art is er met luipaard, ruitjes, tattoo, tijger, zebra en camouflage print. De gangbare maat van Curetape is 5 cm. breed en 5 meter lang. De medical tape van Fysiotape is er ook in andere maten. Zo is de kinesiologietape van Curetape ook verkrijgbaar in 1 cm. breedte, 2,5 cm. breedte en 7,5 cm. breedte. Deze medische tapes hebben dezelfde werking als de reguliere kinetische tape van Curetape. Om de behandeling met kinesiologie tape makkelijker en bereikbaarder te maken op sommige vlakken is er ook een speciale menstruatiepleister op de markt gebracht door Fysiotape. Zo kan desgewenst de persoon in kwestie zichzelf makkelijk (laten) tapen tegen menstruatiepijn. Een speciale medical tape is de Cure tape PUNCH. Cure tape Punch kenmerkt zich door de speciale perforatie gaatjes in de medische tape. Door het unieke gatenpatroon heeft deze kinetische tape een grotere stretchcapaciteit en is de werkrichting van de tape driedimensionaal. De huid en fascia ontvangen veel meer signalen door de drukverschillen die ontstaan rondom het gatenpatroon.

Curetape PUNCH wordt veelal gebruikt op zenuwbanen, door de diagonale elasticiteit ontvangt de zenuw een extra prikkeling (zoals zenuwuitstraling en beklemmingen). Voor CVA patiënten. Die reageren beter door de extra prikkeling van het gatenpatroon. Lymfesysteem krijgt ook extra impulsen waardoor voor acute  blessures, zwellingen en hematomen deze variant van de CureTape ook erg geschikt is. Bij het losmaken van fibrosering  en littekens. Bij Pijndemping (zoals rugpijn).

Fysiotape heeft naast Curetape kinesiotape ook verschillende accessoires voor het gebruik van medical tape zoals speciale kinesiologie scharen, huid-reinigingsmiddelen zodat de tape nog beter hecht, dispensers voor het makkelijk en hygiënisch opslaan van een rol curetape. Tevens zijn er diverse naslagwerken uitgebracht door Fysiotape over het gebruik en toepassen van Medical Tape. 

Een apart product van Fysiotape is de Crosslinq, of Cross tape, welke ideaal in gebruik is op lokale triggerpoints (pijnpunten). Hier is een apart naslagwerk van en behoeft een andere benadering van gebruik dan reguliere kinesiotape. Crosslinq is er in drie verschillende maten, small, medium en large.