BSN Optiplaste-E 10cm.x 4,5m. kleefbandage

Optiplaste-E van BSN Medical is een bijzonder goed afgewerkt, klevend korte rek windsel met bijzondere materiaaleigenschappen. Optiplaste-E koppelt uitstekende functionele eigenschappen aan huidvriendelijke eigenschappen. Optiplaste-E van BSN Medical is een in de lengterichting rekbaar windsel dat geheel bestaat uit natuurlijke weefsels (85% katoen en 15% viscose). De maximale rek van het materiaal bedraagt 60% (een zgn. korte rek). Dankzij de ingeweven kettingdraden biedt Optiplaste-E een duurzame en krachtige ondersteuning en compressie, waarbij een geringe rustdruk wordt gekoppeld aan een hoge werkdruk. Met BSN Medical Optiplaste-E kan de mate van steun of ontlasting bovendien nauwkeurig worden gedoseerd.
Het materiaal laat zich zeer goed modelleren aan de individuele lichaamscontouren. Dankzij de sterkekleefkracht en de langdurige elasticiteit veschuift het verband niet, ook niet na langere tijd. De conventionele zinkoxide-rubber kleeflaag is micro-poreus in stroken aangebracht. Dankzij de luchtzones tussen de stroken is het materiaal ademend. Hierdoor is Optiplaste-E huidvriendelijk en comfortabel. Optiplaste-E van BSN Medical is makkelijk af te rollen en waterafstotend. Het verband is 5 jaar houdbaar. Omdat Optiplaste-E geen stralingsabsorberende bestanddelen bevat, hoeft het verband niet verwijderd te worden bij röntgenologisch onderzoek of bestralingstherapieën. Bovendien kan Optiplaste-E worden gesteriliseerd.

Toepassingen BSN Optiplaste-E:
als duurzaam compressieverband als steun- en ontlastingsverband- voor kapsels, spieren en gewrichten- als huidbeschermende onderlaag bij tape- als redresserend verband voor bijvoorbeeld houdingcorrectie- als immobilisatieverband na bijvoorbeeld enkeldistorsies, sleutelbeenluxaties en na hetverwijderen van gipsverbanden- als sporttape voor de behandeling en het preventief tapen vangewrichten, banden en spieren